ALI

ALI свири рафиниран и смел рокендрол с искрени текстове и стадионни амбиции. Бандата се появява органично от срещата на приятели и колеги и нуждата им да запълнят празнина на музикалната сцена и в меломанските си души. ALI имат издадени четири официални сингъла, които заемат челни места в националните радио класации за рок музика. Последният, Bliss + Blasphemy, е селектиран в тв рекламата на международната фондация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ. Бандата готви дебютния си албум – бавно, но прецизно.

Известен като основен двигател в рок бандата Machrophone, Aли Абдала е ключовата фигура и вALI. Добре познат местен инди герой, Али е свирил в няколко банди, участвал е в десетки концерти и колаборации на алтернативната музикална сцена в България. В портфолиото си има стотици изпълнения на авторски и кавър песни и една стратегическа международна гордост – награда oт International Songwriting Contest 2017 за песента Boxer, оценена високо от артисти като Tom Waits, Jane’s Addiction и Keane.

Алисе събира с приятели и колеги от The Tough Cookies още през 2015 година за чисто забавление, а през 2019 – проектът ALI става пълнокръвен и в актуалния му състав влизат: Антони Иванов и Петар Шварц на китарите, Орлин Станчев – барабани, Емил Доков – вокали и Калоян Димитров – бас китара и отговорник за изпипания безкомпромисен звук на финалната продукция. Калоян е продуцент с повече от 20 години опит в безброй по-малки и големи аудио проекти за телевизия, музика и филми.


ALI са: 

  • Али Абдала – вокали и китара 
  • Емил Доков – беквокали
  • Калоян Димитров – бас китара
  • Петар Шварц – китара
  • Антони Иванов – китара
  • Орлин Станчев – барабани