Завръщане в бъдещето и текст на български в новата песен на Bloodrush„Заедно ли ще горим?“

„Заедно ли ще горим?“ е името на новия сингъл на Bloodrush. Младата банда отбелязва следваща страница от своята история с блестяща интродукция от порцията нова музика, с която Косьо, Марти и Митко се завръщат ударно в родния музикален пейзаж.

„Заедно ли ще горим?“ идва с неудържима енергия и осезаемо се различава от познатото до момента творчество на Bloodrush – изненадващо, текстът е изцяло на български език, а оголени поп елементи се гонят с електро синтове и тежки китарни рифове като на карусел.

„Заедно ли ще горим? е песен за истината, коя е универсалната, има ли обща истина или всеки има право да вярва в собствените си принципи, идеали и разбирания?,“ споделя Коста Коларов, автор на музиката и текста към парчето. 

Великолепният видеоклип към песента е първи от поредица видеа, които Bloodrush планира за тази година и е само прологът към цяла история. Той е по идея и изпълнение на “четвъртия” в рок триото– Петър Тухчиев – най-близък приятел, фен номер 1, свидетел на Bloodrush историята от самия ѝ старт и видео памет на групата. Стилният клип е сниман на локации, емблематични за порастването на момчетата, които са приятели от деца – Тюленово, където делфини играят в морето, Яйлата, най-стария черноморски фар – Шабленския, рибарското селище Кария, нос Чиракман, които освен че носят носталгия, се отразяват и с тотално нова светлина в „Заедно ли ще горим?“. Специалните ефекти във видеото са на IVAN TRIDE, 3D артист, който реконструира миналото с помощта на технологии от виртуалната реалност. Танцът на миналото с бъдещото във визуализацията към новата песен на Bloodrush продължава и с включването на единствения по рода си автомобил – автентична реплика на колата от култовия филм „Back to the future”, която Косьо кара в клипа. Освен да шофира, обаче, на него му се налага и спешно да се научи да гребе, заради ключови моменти от видеото, които се разиграват на лодка в морето. Рок триото, което получава силна начална скорост през 2017 с първото си място в музикалното риалити „Голямото рок междучасие“, има два авторски албума, подгрява имена като Evanescence, Phil Campbell And The Bastard Sons, Tesseract и Jinjer, през 2021 участва във филма „Голата истина за група Жигули“, днес е част от независимото обединение на алтернативни музиканти Projector Plus и методично планира следващите си стъпки.