Soundprophet с премиера на Slavery на живо в София 

Групата представя ново видео, в което партнира с феновете си 

Soundprophet прaвят премиера на новата си песен и видео в събота на 4 март с концерт на живо в столичния клуб Тънка Червена Линия. Бандата, характерна с интензивната емоция, която носи с изпълненията си на живо, я капсулира в малко над четириминутното видео на Slavery, в което участват и фенове на групата. 

Миналата година алтернативната банда се завърна с нова авторска музика с елегията Аntimatter, а тази събота – ще покажат новата си продукция и то пред публиката, с която заедно създадоха видеото към новия сингъл. Групата си партнира с феновете, за да създаде въздействащ музикален клип, в който истински хора споделят автентичната си фенска страст, непримиримост и енергия. Slavery се носи динамично на крилете на свободата, бунта и постоянството в целите. 

Новата песен, чиято визуална идентичност е дело на дъщерята на Пенко Скумов – фронтмен и автор на философските текстове на Soundprophet, е суров и емоционален химн, насочен към личното усещане на всеки, когато е в капана на система, която потиска и от която е трудно да се избяга. Рада Скумова, 19 г., е завършила Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“, специалност „Илюстрация“, от 2022-ра учи в Willem de Kooning Academie, Ротердам, специалност „Анимация“ и вече е работила визуално по продукциите на четири български банди.

Видеото към Slavery е по идея и изпълнение на творческия тандем Антония Гласкова и София Зашева, с които Soundprophet работят не за първи път. Те създават и визията към предишния видеоклип на бандата към песента Antimatter

С репутацията си на рокендрол група с блестяща енергия на живо, Soundprophet избира концерт на живо, за да представи новото си видео, което ще може да се види за първи път на място в Тънка Червена Линия в събота вечер, а веднага след това – и в YouTube канала на бандата. Повече информация за събитието има тук. Билетите са на цена 15лв. и ще се продават на място в клуба до изчерпване на капацитета му. Ограничени бройки от новия мърч на бандата – също ще бъде наличен в Тънка Червена Линия на 4 март.