Нова доза фънк идва със ЗВУК на GREESH

Четвъртото авторско парче на соло проекта на Гриша Георгиев – GREESH излиза на 8 декември (петък) в 11:00 с премиера в YouTube със звънкото име ЗВУК. Мултиинструменталистът, познат и от други формации като No More Many MoreSaint Electrics, Dokle & Greesh и алтернативния култ  Матакка/Портокал, вкарва  публиката в още едно фънки приключение с новата песен от  колекцията на неговата солова кариера. 

Звукът на удоволствието от живота и перфектното състояние на духа, съчетани в една песен, ни изправят на крака и ни връщат обратно в 70-те години, изпълнени с диско и фънк ритми. За това парче GREESH черпи вдъхновение от Sly And The Family Stone, Talking Heads, The Meters и Funkadelic.

Както във всяка останала соло песен в репертоара му досега, мултиталантът записва и изпълнява сам всички инструменти и вокали на ЗВУК, а мотивът от фолклорната песен “Тежко Му Горко Му”, който находчиво и модерно е вплетен в парчето, е в изпълнение на  Димка Имандиева и Паулина Веселинова. 

Артфънк сингълът е в типичния стил “GREESH” не без магията на любимото на артиста народно читалище в гр. Харманли и с помощта на Константин Райдовски и Димитър Димитров. Продуцирана през есента на 2023, песента е част от дебютен едноименен албум, който предстои да излезе догодина. Съучастници в ЗВУК на GREESH са и Йоана Кунева на бас и Николай Джоков-Никсън на барабани. 

Режисьор на видеото е Николай Цветков от Ronin.Cinema.House,  който заснема хипстърския клип в Box Studio в София с участието на екзотичната танцьорка Лорета Матейна-Фънки, любим приятел Пресиян Иванов, актрисата Василена Караманлиева, гримьорката Йоли Русанова и на самия Гриша Георгиев. 

Сингълът ЗВУК и неговият цветен видеоклип излизат на 8 декември в Youtube канала на GREESH