Hellfest 2024: фестивал-мечта за всеки метъл фен

Вижте всички групи от следващото издание на Hellfest, което ще се проведе от 27 до 30 юни 2024 г.

Eкипът на Hellfest Open Air разкри всички имена, присъстващи на следващото му издание, което е разпродадено от октомври. Ще се видим в Clisson от 27 до 30 юни 2024 г.

Първият хедлайнер, разкрит през октомври, е не кой да е, а Foo Fighters, които ще се качат на сцената на Clisson за първи път. Това ще бъде и първият публичен концерт за Dave Grohl и групата му от 2018 г. насам. Те ще се възползват от възможността да представят But Here We Are, най-новия си албум и първият, издаден след смъртта на барабаниста Taylor Hawkins. Към тази знаменита група са добавени Avenged Sevenfold, които представят неочаквания Life Is But A Dream… в четвъртък, 27 юни, Machine Head, който ще се завърне след 12 години без Hellfest, за да представи Øf Kingdøm And Crøwn, както и Metallica, които присъстваха за закриване на двойното издание за 2022 г.

С повече от 180 групи плакатът е пълен с изненади. По този начин канадската група Heart, прясно реформирана и изключително рядко идваща в Европа, ще се завърне от тази страна на океана. Сред другите рядкости, виртуозният китарист Yngwie Malmsteen ще изнесе първия си концерт във Франция от 2005 г. насам. Пауър метъл феновете ще могат да оценят завръщането на финландците Stratovarius, които не са идвали в Clisson от 2009 г.

Tom Morello, китаристът на Rage Against The Machine и Audioslave, ще присъства на Hellfest за първи път като солов изпълнител. Същото ще важи и за Corey Taylor, който вече беше поканен на фестивала със Slipknot и Stone Sour. Да не забравяме и французите Shaka Ponk, които ще представят последния си албум по случай първото (и последно?) участие на фестивала. От страна на екстремния метъл ще присъстват шведските легенди на Dismember, без да забравяме I Am Morbid. Mr. Bungle, лудият проект на Mike Patton, ще изнесе първия си концерт във Франция от 2000 г. насам. Да не забравяме и емблематичните фигури на британската електронна музика от The Prodigy, които ще направят голямото си завръщане на сцената.

Тези изключителни артисти са добавени към вече обявените Queens of the Stone Age, Royal Blood, Dropkick Murphys, The Offspring, Bruce Dickinson и Rhapsody of Fire. Откриваме също Rival Sons, Body Count, Mass Hysteria, Accept, Frank Carter & The Rattlesnakes и Sodom.

Вижте целия плакат тук: