ZVUK. Чуй алтернативата.

ZVUK – новото предаване за алтернативна музика на Projector Plus

Гост в първия ZVUK e Fenne Kuppens от Whispering Sons

Онлайн предаването ZVUK стартира официално днес, 17 май, в платформите за аудио стрийминг и в социалните мрежи на независимото обединение на алтернативни артисти Projector Plus, но живее идейно в главите на екипа от години. Еволюцията е в движението, а ние, също като звуковата вълна, не сме способни да стоим на едно място. Звук има във всяка въздишка, във всяка песен, във всеки повей на промяната, а във всяка нота – има неразказана история. ZVUK е новото аудио пространство, когато информацията в мейнстрийм каналите не е достатъчна за любопитните. Чуй алтернативата.

ZVUK  насочва прожектора към избрани инди герои от всички кътчета  на музикалната сцена по света и у нас. От артистите и музикантите на сцената, през концертните фотографи и режисьорите на клиповете,  заетите в бекстейджа и отдадените на независимата сцена агенти, до организатори на концерти и още много други, ZVUK пуска в ушите на слушателите си гласовете, които създават, работят, кипят и се раздават за алтернативната музика. Също като нас.

ZVUK поставя алтернативата на фокус и предлага аудио съдържание, пълно със смислени разговори, където добрата музика има значение, а отговорите – са на правилните въпроси.

“С всеки епизод, се надяваме, не само да покажем на слушателите на нашия ZVUK страхотна музика, но и да създадем дискусии на социалните теми, които формират нашия свят и от които музиката много често се вдъхновява”, споделя Моника Бояджиева, водещ на алтернативното предаване. Моника завършва Американския университет в Благоевград през 2023 с две специалности – журналистика и кино. Още в студентските си години тя води радиопредаване за алтернативна българска музика в АУРА, а дипломната си работа – превръща в принт списание на същата тема. Музиката е сфера, в която тя така и не развива талант да твори, но желанието ѝ да бъде свързана с нея по друг начин, води до създаването на ZVUK.

Първият епизод на ZVUK е с премиера на 17 май и ни среща с Fenne Kuppens  – мистичната вокалистка на Whispering Sons, белгийската мрачна пънк банда, която идва за концерт в София на 21 май по покана на Fest Team в клуб Строежа. В него Fenne говори за смелостта да си инди артист, за новия албум на Whispering Sons и колко по-важно от лайковете в интернет е това да се гордееш с изкуството си.

Чуй алтернативата със ZVUK  – нов епизод очаквайте на всеки две седмици. Защото добрата музика има значение.

Production, press & management: Projector Plus.

Водещ: Моника Бояджиева. Визуалната идентичност е дело на Nolita No. Дигитален, системен и приятелски съпорт Орлин Николов-Orleff.