Der Hunds: 20 години рокендрол и приятелство

Групата отбелязва юбилея с голям концерт в София на 21 октомври

Тази година алтернативната рок група Der Hunds става на 20 години. Празненствата за забележителното им музикално пътешествие са на 21 октомври в столичния клуб Mixtape 5, когато с голям концерт бандата ще отбележи две десетилетия музика, приятелства и рокендрол истории с много приятели и гости. 

Групата е създадена през 2003 г. от Боби “Косатката” Мудолов – вокалист и основен артистичен двигател на бандата. Боби, Мартин Евстатиев, Деян Петков и Иво “Пифа” Петров имат стабилно присъствие на българската алтернативна сцена и много странични музикални проекти, но Der Hundse бандата, която запалва огъня в тях. Бандата печели редица първи места в радиокласациите, взима участие в световноизвестния холандски фестивал Eurosonic-Noorderslag в Грьонинген и издава три албума. След последния, излязъл в разгара на ковид пандемията в 2020 „Apocalyptoholics“, Der Hundsвече работят по нова музика и обещават да споделят част от нея на концерта на 21 октомври. 

В двайсетгодишното музикално пътешествие до Der Hunds винаги са били техните приятели и братя по китари от Soundprophet и изборът именно тази банда да бъде специален гост на концерта, е повече от логичен. Soundprophet ще забият с характерната си сурова енергия преди Боби Косатката и компания да се качат на сцената в Mixtape 5. Вратите отварят в 19, а музикалната селекция с гръндж, инди и чист рокендрол преди и след концерта в поверена на Краси Москов, познат от ефира на радио Z-Rock и нощните клубове на София. Концертът по случай 20 години Der Hunds е на 21 октомври в голямата зала на клуб Mixtape 5 в София. Още за събитието може да видите тук. Билетите са на цена от 20 лв. в мрежата на Ticketstation, а в деня на концерта при наличност, ще бъдат 25 лв